טיסות פנימיות בתוך ארצות הברית הן לא פשוטות מבחינת פיצויים. החוק בארצות הברית מאפשר תביעות פיצויים בהרבה פחות מקרים מאשר החוק בישראל. מצד שני, להרבה חברות יש מדיניות פיצויים פנימית שמאפשרת לתבוע פיצויים על איחור או ביטול טיסה. בארצות הברית, משרד התחבורה (DOT) קבע כללים להגנה על נוסעים שחווים עיכובים, ביטולים ודחיית עלייה למטוס, אבל ברוב המקרים לא תניו זכאים לפיצויים מכח החוק.
החוק בארצות הברית
טיסה שאיחרה.
עיכוב בהמראה: אם הטיסה מתעכבת בשעתיים או יותר, על חברת התעופה לספק לנוסעים גישה למזון ומים, וכן למתקני שירותים.
עיכוב בתוך המטוס: אם הטיסה מתעכבת כשאתם במטוס יותר משלוש שעות, על חברת התעופה לספק לנוסעים גישה למזון ומים, וכן לשירותים. אם העיכוב נמשך מעבר לארבע שעות, חברת התעופה חייבת להציע לנוסעים את האפשרות לבצע הזמנה מחדש בטיסה אחרת או לקבל החזר עבור הכרטיס.
קונקשן שפוספס: אם נוסע מפספס טיסת המשך עקב עיכוב בטיסה הראשונית שלו, על חברת התעופה לספק לנוסע טיסה חדשה ליעד המקורי הסופי של הטיסה, בטיסה הפנוי הבאה או בחברת תעופה אחרת.
ביטול טיסה
טיסה מבוטלת: אם הטיסה מבוטלת רשמית, על חברת התעופה לספק לנוסעים אפשרות לבצע הזמנה חוזרת בטיסה אחרת או לקבל החזר עבור הכרטיס. בנוסף, במידה והביטול גורם לעיכוב משמעותי, על חברת התעופה לספק לנוסעים גם מזון ומים, וכן מקומות לינה במידת הצורך.
ניתוב מחדש: אם נוסע מנותב מחדש באופן לא מוסכם מראש, כלומר חברת התעופה משנה את מסלול הנסיעה של הנוסע מסיבות שאינן בשליטתה, על חברת התעופה לספק לנוסע טיסה חדשה ליעד, בטיסה הפנוי הבאה או דרך חברת תעופה אחרת. .
סירוב לעלות למטוס
אובר בוקינג: אם חברת התעופה לא מאפשרת לעלות לטיסה בגלל הזמנת יתר, על חברת התעופה להציע פיצוי לפי משך העיכוב ומחיר הכרטיס. זה המקרה שבו החוק האמריקראי קבע פיצויים. הפיצויים תלויים באורך הטיסה וזמן העיכוב. לדוגמה, אם הנוסע מתעכב בשעתיים או פחות, הפיצוי עשוי להיות שווה למחיר הכרטיס, עד למקסימום של 675$. במידה והאיחור הוא יותר משעתיים, הפיצוי עשוי להגיע עד פי שניים ממחיר הכרטיס, עד למקסימום של 1,350$.
סיבות נוספות: אם נוסע מונע עלייה למטוס מכל סיבה אחרת, על חברת התעופה להציע פיצוי על בסיס משך העיכוב ומחיר הכרטיס.
אם נוסעים חשים שזכויותיהם הופרו או אם הם לא מצליחים להגיע לפתרון משביע רצון מול חברת התעופה, הם רשאים להגיש תלונה למשרד התחבורה האמריקאי. ה-DOT יכול לחקור ולאכוף את התקנות כדי להבטיח שהנוסעים יקבלו את הפיצוי המגיע להם.
מדיניות חברות התעופה האמריקאיות

המחוקק האמריקאי השאיר את הנושא של הפיצויים בטיסות פנים לחברות. הרבה מאוד מהחברות הגדולות כמו אמריקאן איירליינס ויונייטד איירליינס נוקטות במדיניות פיצויים משל עצמן גם במקרה של טיסה שאיחרה או טיסה שבוטלה.
במקרים רבים החברות יהיו מוכנות לפצות נוסע אחרי פנייה אליהן. בדרך כלל הן יבדקו אם האיחור או הביטול קרה באשמתן. אם הוא לא קרה בגלל מזג אוויר יוצא דופן או סיבה אחרת דומה הם בדרך כלל יסכימו לפצות את הנוסע.
הפיצוי של החברות במקרה שבו הן לא חייבות בפיצויים לפי החוק האמריקאי יהיה בדרך כלל בדמות שוברים לטיסות עתידיות או נקודות של הנוסע המתמיד או שדרוג למחלקת עסקים בטיסה הבאה. במקרים מעטים מאוד, החברות יסכימו גם להחזיר את מחיר הטיסה. בדרך כלל החזרה של כסף תקרה רק במקרים של איחור מאוד גדול.
פיצויים בטיסות בין לאומיות מארצות הברית
במקרה של טיסות בין לאומיות שיוצאות מארצות הברית או מגיעות לארצות הברית יש הרבה פעמים מקרים שמעבר לחוק האמריקאי חל על חברות התעופה גם החוק הישראלי או החוק האירופאי.
בטיסה ישירה מארצות הברית לישראל חל החוק הישראלי בלבד. לפי החוק הישראלי ,יש סיכוי גבוה לפיצויים במקרה של ביטול של הטיסה פחות מ14 ימים לפני הטיסה או במקרה של איחור של מעל לשמונה שעות בהמראה. סכום הפיצויים במקרה כזה הוא מעל ל3000 ש"ח.
אם הטיסה היא טיסה לאירופה או בטיסה שטסה לישראל עם קונקשן באירופה חל החוק האירופאי. החוק האירופאי מאפשר לדרוש פיצויים גם במקרה של איחור קטן יותר של שלוש שעות בהגעה ליעד. סכום הפיצויים לפי החוק האירופאי הוא קטן יותר ועומד על 600 יורו לכל נוסע.
כדאי לבדוק בכל מקרה של טיסות בינלאומיות לפי איזה חוק הכי משתלם לתבוע את חברת התעופה כדי לקבל את הפיצויים הגדולים ביותר. אם אתם רוצים לבדוק את הזכאות שלכם דרכנו אתם מוזמנים למלא את הטופס בדף הבית.