פיצויים על איחור או ביטול טיסה באמריקן איירליינס

חברת אמריקן איירליינס היא היום חברת התעופה הכי גדולה בעולם. היא מטיסה הכי הרבה נוסעים בשנה, היא טסה הכי הרבה קילומטרים בשנה ויש לה את צי המטוסים הגדול ביותר. בשנים האחרונות החברה מבצעת טיסות ישירות בין ישראל לארה"ב, בעיקר למיאמי ולניו יורק, וניתן לנסוע איתה מישראל גם במגוון של טיסות קונקשן דרך אירופה.

למרות שהחברה האי חברה אמינה וטובה, בחברה כל כך גדולה יש הרבה פעמים תקלות של טיסות שמתבטלות או טיסות שמאחרות. במאמר הזה ננסה להסביר מתי אתם זכאים לפיצויים על טיסה של אמריקן איירליינס שאיחרה או על טיסה שבוטלה.

טיסות ישירות מארצות הברית

אם הטיסה הבעייתית היא טיסה ישירה מארצות הברית לישראל, אז החוק שדרכו ניתן לבקש פיצויים הוא החוק הישראלי בלבד. החוק הישראלי מאפשר לקבל פיצויים על טיסה במקרה שבו טיסה בוטלה פחות מ14 ימים לפני המועד המקורי של הטיסה. אם הטיסה בוטלה יותר מ14 ימים לפני הטיסה אתם לא תהיו זכאים לפיצויים. במקרה של טיסה שאיחרה או הוקדמה, החוק הישראלי מזכה בפיצויים רק על איחור מאוד גדול של שמונה שעות, או על הקדמה של הטיסה בשמונה שעות. על איחורים קטנים יותר, החוק הישראלי לא מזכה בפיצוי.

סכום הפיצויים לפי החוק הישראלי על טיסות ארוכות לארצות הברית הוא 3220 ש"ח. בפנייה שלכם לחברה כדאי להזכיר שאתם מבקשים את הפיצויים לפי החוק הישראלי כדי שהחברה לר תדחה אתכם בטענה שהחוק האמריקאי לא מחייב אותם בתשלום פיצויים בכלל.

טיסות קונקשן דרך אירופה

במקרה של טיסות קונקשן דרך אירופה, מצטרף גם החוק האירופאי וכדאי לבדוק בכל מקרה איזה חוק יותר משתלם.

הייתרון הגדול של החוק האירופאי הוא שהוא מאפשר לדרוש פיצויים גם על איחור של שלוש שעות ולא רק על איחור של שמונה שעות כמו בחוק הישראלי. יש הרבה מקרים של איחור של טיסה שניתן לתבוע אותם רק לפי החוק האירופאי כי האיחור היה בין שלוש שעות לבין שמונה שעות ואז כדאי ללכת במסלול של החוק האירופאי.

במקרה של ביטול טיסה או של טיסה שאיחרה יותר משמונה שעות, אז שני החוקים מאפשרים לקבל פיצויים ובמקרה כזה כדאי יותר לפנות לבקשת פיצויים לפי החוק הישראלי, כי הסכום שהחוק האירופאי קבע לפיצוי הוא 600 יורו, וזהו סכום נמוך יותר מאשר הסכום הישראלי שעומד כאמור על 3230 ש"ח.

במקרה של טיסה שנעשתה רק מאירופה לארצות הרית, כמובן שניתן לתבוע רק לפי החוק האירופאי. לפעמים בטיסת קונקשן שהוזמנה כהזמנה אחת ניתן לתבוע את החברה על שני החלקים של הטיסה, למרות שרק חלק אחד מהטיסה התבטל. בטיסת קונקשן שהוזמנה באותה הזמנה ניתן בחלק מהמקרים לקבל פיצויים על איחור בין שני חלקי הקונקשן והמחוקק יראה בשני החלקים של הטיסה – טיסה אחת, ולכן המרחק הקובע יהיה המרחק של שתי הטיסות ביחד וגם הבדיקה של זמן האיחור יהיה לםי הצירוף של שתי הטיסות ביחד.

טיסות פנימיות בארצות הברית

החוק האמריקאי לא קובע פיצויים במקרה של ביטול טיסה או של איחור טיסה אלא רק במקרה של סירוב של החברה להעלות נוסעים בגלל אובר בוקינג. עקרונית, במקרה של טיסת פנים לא תהיו זכאים לפיצויים, אבל לפעמים במקרי קצה אמריקן איירליינס תהיה מוכנה לתת לכם שוברים או אפילו תשלום כפיצויים. לכן, בכל מקרה של איחור מאוד גדול או מצב שבו נאלצתם להוציא הוצאות נוספות עקב האיחור או הביטול של הטיסה כדאי לנסות ולפנות לחברה.

כתיבת תגובה